Karel Telefon Santrali Satın Almadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Karel Telefon Santrali Satın Almadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler Yeni bir işyeri kuruyor olabilir ya da işlerinizi büyütüyor ve birden fazla şube açıyor olabilirsiniz. Her türlü koşulda, maliyeti en uygun iletişim çözümlerini bulmanız gerekecektir. Bunun için de önce santraldan başlamak gerekiyor. İletişim altyapınızda, hem kullanım ihtiyaçlarınıza göre en uygun olan santral modeli yer almalı hem de gelişmeye müsait olup olmadığı sorgulanmalıdır. Sistemde iletişim ihtiyacı olarak santral dışındaki cihazların maliyetlerini de unutmamak gerekir. Günümüzde iletişim araçları seçimi kolay gözükse de, kurumsal işletmelerde iletişim yatırımı doğru şirket ve doğru cihazlar ile gerçekleştirilmiyorsa zorlu, pahalı ve uzun bir süreç yaşanacaktır.

Karel telefon santralleri kapasitesine ve özelliklerine göre değişiklik gösterir. Opsiyonel olarak santralınıza ekleyebileceğiniz dolayısıyla maliyetini değiştirecek farklı fonksiyonlar da mevcuttur. Diyelim ki 10 kişinin çalışacağı yeni bir ofis açacaksınız ve ilk başta çok yatırım yapmak istemiyorsunuz. Bu durumda minimum özelliklerde bir santral sizin için yeterli olacaktır. Ancak ilk yatırım maliyetlerini düşünürken, ileriye dönük ihtiyaçlarınızı, iletişimde sağlayacağınız tasarrufu ve büyüme olasılığınızı göz ardı etmemeniz gerekir. Alacağınız sistemin esnek kapasitede olması, İlerleyen dönemlerde kapasite artırımı istenirse küçük ek maliyetlerle büyütülebilmesini sağlar.

Alacağınız karel santralin iletişimde kolaylık sağlarken maliyetlerinizi de düşürecek opsiyonel özellikler sunması önemlidir. İlk başta satın almayacağınız bazı özellikleri ilerleyen zaman içinde santralinize ekleyerek haberleşme giderlerinizde tasarruf, iletişimde kolaylık, mobil çözümlerle hareketli çalışanlarla kolay ve ücretsiz iletişim gibi avantajlar sunacaktır. Örneğin uzmanlardan yardım alarak, büyüyen işlerinizi gözlemlemek, görüşme trafiğiniz hakkında bilgi sahibi olmak ve gereksiz maliyetleri kontrol altında tutmak adına raporlama özelliklerini santralınıza ekleyebilirsiniz. Ya da ilk etapta ihtiyaç duymadığınız robot operatör ile karşılama ve ilgili kişilere yönlendirme anonsunu ekleyerek şirketinizin kurumsal kimliğini ön plana çıkarabilir, dolaylı olarak iş hacmine olumlu yönde katkıda bulunabilirsiniz.